Беше много страшно. Кислородът постепенно намаляваше, всички крещяха. Когато започнахме да

...
Беше много страшно. Кислородът постепенно намаляваше, всички крещяха. Когато започнахме да
Коментари Харесай

Последният оцелял мигрант от автобуса ковчег: Помислих, че съм отвлечен

" Беше доста ужасно. Кислородът постепенно намаляваше, всички крещяха. Когато започнахме да се задушаваме, аз имах вода и помагах и на другите, само че по-късно и аз съм изпаднал в бесъзнание. Когато се разсъниха в болничното заведение, си мислех, че към момента съм в Афганистан и съм обран и похитен. " Това описа 30-годишният Хедалаят Олах, избавил се по знамение при нещастието в Локорско - споделя за претърпяното.

Полицията задържа поредна група незаконни мигранти. 29 на брой. Този път в региона на пазарджишкото село Калугерово. Шофьорът е грузински жител. Самоличността на мигрантите към момента се обяснява.

Хедалаят Олах в никакъв случай няма да не помни деня 17 февруари - тогава той и още 50 души пътуват натъпкани в камион край Локорско. Скрити са в каросерията на транспортното средство и са затрупани с дървен материал. 18 души умират от задушаване. Младият афганистанец оцелява по знамение. Прекарва повече от месец сред живота и гибелта. Благодари на България за грижите и за това, че са го избавили.

За най-голямата покруса с мигранти у нас в ареста са шестима души, един от тях е някогашният граничен служител на реда Валентин Христов. За началник на незаконната група, основана за каналджийство, е апетитен Виктор Кузмов. Хедалят се надява се отговорните за нещастието да си получат заслуженото.

" Това, което тези хора направиха, е робия, уповавам се да получат огромно наказване ", споделя Хедалят Олах пред Българска национална телевизия.

Казва и, че не помни какъв брой пари е дал на трафиканитите, но уговорката е била да ги закарат до сръбската граница. Той един от многото афганистанци, които бягат от талибаните в търсене на по-добро бъдеще. Хедалаят оставя в Афганистан жена си и шестте си деца..

" Целта ми беше откакто стигна Европа, да ги доведа и тях. Ще съм доста признателен на българското държавно управление, в случай че ми помогне да стигна до Германия ".

В Германия Хедалаят има брат. Останалите оживели от камиона ковчег към този момент са напуснали страната ни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР